Dörnyei Regina

A Magyar és Olasz  westernesek egyik csillagával készítettünk interjút ( Gáspár Noémi kérdéseivel). Egyértelmű Hogy Dörnyei Regina szível lélekkel, dolgozik lovaival és ennek meg is, van az eredménye.

Mikor kezdtél el lovagolni?

Először 2 hónapos koromban voltam lovak közelében, mindig is gyakran jártunk lovagolni, először apukám előtt ültem a nyeregben, úgy lovagoltam, majd 4 éves koromban elkezdtem lovas táborokba járni, akkor már egyedül lovagoltam.

Hogyan jöttek az életedbe a lovak?

Apukám életében mindig jelen voltak a lovak, ő szerettette meg velem őket.

Miért kezdtél el versenyezni?

Kiskoromban apukám versenyeire jártam, és én is szerettem volna kipróbálni a versenyzést.

Mennyi ideig tart egy versenyre a felkészülés, milyen időközönként lovagolsz, és mennyi időt töltesz lóháton egy edzés alatt?

A versenyszezon Magyarországon tavasz vége felé kezdődik, de általában február-március környékén mi már versenyzünk Olaszországban, ezért a lovak téli pihenője januárban véget ér, és gyakorlatilag október-novemberig végig edzésben tartjuk őket. Egy héten 4-5 alkalommal lovagolok, az edzések nem hosszúak általában nincsenek egy órásak, mivel a versenyeken is kb 15-20 percig lovagolunk, így megszokják a lovak is a rövidebb, de annál intenzívebb munkát.

Te képzed ki a lovaidat? (Ha nem te képzed őket, mondd el, hogy ki, vagy így veszed?)

Az első lovam egy póni volt, ő be volt már lovagolva amikor megvettük, de a hordózást én tanítottam neki, majd utána két kiképzett versenylovam volt, No Blues on my CD, és SFW Sun Frost Fooler. Közülük az utóbbi Amerikából érkezett, ott is képezték ki, és most van egy 5 éves lovam, aki nálunk született, őt én lovagoltam be, majd egy időre Olaszországban volt egy trénernél, Matteo Bergamininél, aki elkezdte kiképezni hordóra, és egy fél évig húzódó sérülés után tavaly novembertől én lovagolom ismét.

Hogyan befolyásolja a tanulmányaidat a lovaglás, versenyzés?

Mivel később is lovakkal szeretnék foglalkozni, ezért számomra az, hogy minél több trénertől tudjak tanulni, és tapasztalatot szerezzek, így viszonylag gyakran járunk kurzusokra, külföldi versenyekre, ezért elég sokat hiányzom az iskolából, de szerencsére eddig megoldottam. Idén érettségizem, ezért lényegesen kevesebbet tudok lovagolni, de ez csak átmeneti.

Van e kedvenc lovas márkád, ha igen melyik?

Nagyon szeretem a Miss me farmerjait, valamint az Old Sorrel Western Sports Apparel dzsekijeit.

Van e valamilyen speciális étrended?

Nincs speciális étrendem, de igyekszem odafigyelni arra, hogy mit eszek.

Hány lovad volt eddig és van most?

"Saját" lovam eddig 4 volt, közülük 3-an még mindig nálunk vannak, de igazából "osztozkodunk" a lovakon, minden eddigi lovunkat lovagoltam én is.

Nekik van e különleges étrendjük?

Ha valamelyik lovunknak szüksége van étrendkiegészítőre, akkor azt kapja, például az említett 5 éves lovam sérülése után kapott pataerősítőt, illetve az idősebb lovunk kapott versenyszezonban ízületerősítőt, de egyébként nincsen speciális étrendjük.

Mennyi idősek most a lovaid?

A legidősebb lovunk idén lett 21 éves, a legfiatalabb idén 3 éves. Van két 5 éves lovunk, egy 7 éves, és egy 9 éves.

Hogy hívják a lovaid?

No Blues on my CD, SFW Sun Frost Fooler, és FW Little Princess

Milyen származásúak?

CD apai ágon cutting, anyai ágon pedig reining vérvonalú

Frosty gyorsasági vérvonalú

Princess apai ágon gyorsasági, anyai ágon pedig working cowhorse vérvonalú

Mióta dolgozol együtt velük?

CD-n már nem versenyzek, Frosty 2015 januárjában érkezett hozzánk, azóta lovagolok rajta, Princessel pedig születése óta foglalkozok, kb 2 és fél éves kora óta lovagolom.

Mit csinálnál, ha hirtelen eltűnnének a lovak a földről?

Valószínűleg nagyon unatkoznék életem hátralevő részében.