Dörnyei Regina

Dörnyei Regina vagyok és nem tudom pontosan mikor ültem először lovon, de 4-5 évesen már lovas táborokba jártam, gyakorlatilag lovak között nőttem fel. Sok más sportot is kipróbáltam, de semelyik nem fogott annyira meg, mint a lovaglás.

Apukám kezdte el először csak hobbi szinten a western lovaglást, és gyakran volt, hogy az egész család lement az Alföldre hétvégenként és együtt lovagoltunk, én akkor még apukám ölében. Egy idő után már nem volt elég a feeling western.

Egyre jobban szerettünk volna megtanulni lovagolni, ezért kerestük a lehetőségeket a továbbfejlődésre. Így jutottunk el olyan nemzetközi szinten is ismert és elismert trénerekhez, mint Shannon Kerr, Matteo Bergamini vagy Vern Sapergia.

Többször lettem magyar bajnok és Közép-Európa Kupa győztes, de a két eredményem amikre a legbüszkébb vagyok az a 2013-as olaszországi Európa bajnokságon szerzett Junior 1. helyem Pole bending-ben és az open (nyílt kategória) 5. helyezésem Barrel racingben.


Volt már szerencsém indulni ifjúsági világbajnokságon Amerikában (a korosztályomban 1200 induló volt) és 2016-ban Világkupán Brazíliában.

2017-ben, idén pedig bejutottam az Olasz Nemzeti Bajnokságra 2-ként Open kategóriában, Youth kategóriában pedig első vagyok. Most készülök az Európa Bajnokságra.