FieraCavalli  2017

A FieraCavalli egy olyan lovas rendezvény, melyet évente rendeznek meg Verona városában. Idén október 26-29-ére esett. Itt minden egyben van, versenyek, vásár, turisztika, látványosság.  Története egészen 1772-ig nyúlik vissza, amikor is Bibbiena megszervezte az első lovak, szamarak, öszvérek bemutatóját, vásárát. Több mint 100 évig a lovasversenyek a legjobb lovak piacának tartották. Egészen 1898-ig, amikor is a Verona-i vásár modern története elkezdődött. Ekkor volt az első ló és mezőgazdasági vásár megnyitója. Az egyszerű lópiacból indulva az esemény az évek során exponcionális fejlődésen ment keresztül. Az 1950-es Nemzetközi Kereskedelmi Vásár már megnyerte a világot, és vezető szerepet töltött be a világ lovas programjában is. 


Mindenesetre Verona földrajzi fekvésének köszönhetően a legfontosabb európai piacokat összekötő kereskedelmi útvonalak középpontjában áll, és még ma is fontos kereskedelmi központ, túl azon, hogy turisztikai látványosság is

Ez a fontos éves esemény messzemenő hatást gyakorolt a helyi térségre, számos kis és közepes gyártó cég bevonásával, amely kezdetben a lovas világ és annak támogatására jött létre. Az eseménynek mindig is alapvető elköteleződése volt a lovak nemes és ősi hagyományait életben tartani, különösen a háború utáni időszakban, amikor a gazdasági és mezőgazdasági növekedés már nem igényelte a lovak szerepét a hétköznapokban. 

A FieraCavallin kerül megrendezésre a híres Jumping Verona is, illetve nagyon sok más verseny. Többek között minden évben a Barrel Európa Bajnokság, az Olaszországi szervezet, NBHA Italy szervezésében. 

Több éve már, hogy ezen a versenyen részt vesz magyar csapatunk is, nagyon szép eredményekkel. Dörnyei Regina, Dörnyei József, László Viktor, Ladjánszki Roland, az NBHA Hungary által.

Idén az Európa Bajnoki címet Francesca Adamo nyerte, elképesztő idő fölénnyel.