Pankotai Szonja

Először 16 hónapos koromban ültettek fel egy ló hátára, azóta is tart ez a szenvedély, el sem lehet szakítani tőlük. Képes vagyok hosszú órákig lovak körül eltölteni a szabadidőmet. Szüleim gyakran mondják, hogy ha kiraknak egy tanyán, és eltűnök órákra, akkor biztos, hogy a lovak körül kell keresniük. Ági, aki a jelenlegi lovam tulajdonosa és az apukám javasolták, hogy a hobbilovaglás után próbáljam ki magam egy versenyen, nézzük meg, hogy a tudásom mennyit ér, hol tartok és hová fejlődhetek, melyek lehetnek azok a versenyszámok, amelyekben jobb vagyok, és melyek azok, amelyekben nem.

Első versenytapasztalataimat az úgynevezett vezetőszáras Trail számban szereztem immár 7-8 éve, ahol még nem igazán az én tudásomat, hanem a ló készségeit pontozták.

Az első komolyabb versenyt nehéz elfelejteni: három éve még alig ért le a lábam a kengyelben, és így nem igazán tudtam beugratni vágtába Lewis-t. Már mindenki a pálya szélén biztatott engem és a lovat, mire sikerült. Azóta Lewis-zal rengeteg jó élményt szereztem a versenyeken, nála jóindulatúbb lóval még nem találkoztam, de ő már boldog nyugdíjas éveit tölti a legelőn. A jelenlegi lovam egy 16 éves quarter horse ló, akit Hes A Frozen Breeze-nek hívnak. Vele dolgozni nagyon nagy odafigyelést és pontosságot igényel. Vele kezdtem el jobban belemélyülni a reining rejtelmeibe. Az apukám, Pankotai Péter, Frosty tulajdonosa és régi lovasa, Csölle Ágnes, valamint testvérem, Pankotai Máté segít a versenyre való felkészülésekben. Azért ők segítenek, mert ők már sokkal nagyobb rutinnal rendelkeznek a versenyzés terén. Párszor lehetőségem nyílt Miroslav Baniari-nál is edzésen részt venni, illetve kétszer Gennaro Lendi kurzusán is, amelyek rengeteg új tapasztalatot adtak. Az hogy lovak közelében lehetek, itt igazán önmagam lehetek. Sporttagozatos iskolába járok, rengeteget sportolok, sőt kézilabdában és röplabdában versenyekre is járok. Mégis a lovaglás valami más, valami több. A lovaglás és a lovak is egyfajta szabadságot jelentenek nekem, pihenést, kikapcsolódást. Szeretek velük törődni, nagyon hálásak.

Eredményeim:

2015

- MLSZ RW szakág Youth All-Around bajnok

- MLSZ RW szakág Trail - Youth kategória: országos bajnok

- MLSZ RW szakág Western Horsemanship - Youth kategória: országos bajnok

- MLSZ RW szakág Western Pleasure - Youth kategória: országos V. helyezett

- AQHA magyarországi Youth All-Around champion

- AQHA Western Horsemanship - Youth kategória: országos I. helyezett

2016

- MLSZ RW szakág Reining - Gyerek kategória: országos II. helyezett

2017

- MLSZ RW szakág Reining - Gyerek kategória: országos bajnok

- NRHA Európa-bajnokság - Youth 13&Under kategória: V. helyezett

- NRHA európai ranglista - Youth 13&Under kategória: III. helyezett

- NRHA - Youth 13&Under kategória: országos I. helyezett