Szlalom - Pole Bending


Vigyázz, kész, adrenalin...Ebben a versenyszámban az időeredmény alapján történik a helyezések megállapítása.

Minden versenyző nekifutással indul. Az időmérés akkor kezdődik, amikor a ló orra keresztülhalad a startvonalon, és akkor fejeződik be, amikor a ló orra keresztül halad a célvonalon. A start-célvonalnak jól láthatónak kell lennie. Elektromos időmérőt, vagy legalább két órát kell használni. A hivatalos idő, az elektromos időjelző által mért idő, vagy pedig a hivatalos időmérők által használt órák szerint mért átlagidő lesz.

A pálya útvonala a kijelölt 6 karó körül fut. Mindegyik karónak 6,4 méternyire kell egymástól lennie, és az első karónak is 6,4 méternyi távolságra kell lennie a startvonaltól. A karóknak, melyek 1,8 m magasak és maximum 35 cm átmérőjűek egy nehéz foglalatban kell lenniük.

A karók sora mellett jobbról, vagy balról végig kell futni a sor végéig, majd szlalomban oda-vissza kell a karókat kerülgetni, majd a sor ellentétes oldalán a startig futni.

szabályzat

A karó felborítása 5 büntetőponttal jár. Akkor számít egy karó feldöntöttnek, ha teljes hosszában a földön fekszik.

Ha valaki nem a pályarajz szerint fut, kizárják a versenyből. A versenyző megérintheti a karót a kezével.

5 másodperces büntetőidő jár azért, ha a versenyzőn elhagyja a kalapját vagy a kobakját.

Amennyiben döntetlen fordul elő, a győzteseknek újra végig kell futniuk a pályát, eredeti idejükön max. 2 másodpercen túli időn belül, különben a döntőt újra kell játszani. Büntetőidő nem vonatkozik a "két másodperces" döntő futásra.

A versenyzők két futamban (Go) versenyeznek és a jobbik időeredményű futam időeredménye számít bele a végső sorrendbe.